NAMAZLA HUZUR BULMAK
Namaz,şükrümüzün ifadesi,hamdımız,kulluğumuzun ispatıdır.
Dinimizin direği hiç şüphesiz.
Direği olmasına direği de acaba biz bunun yeterince idraki içindemiyiz?
Yüce Allah’ımızın farz kıldığı en önemli emir Namaz.
Peki Namazlarımızı kılıyormuyuz?
Hep sonra diyerek geçiştirerek,kalbimizin içinde yaralar açtığımızın farkındamıyız?
Yoksa sonra kılarım mı diye erteliyoruz hep…
İnanan insan için Namaz olmazsa olmazdır.
Namazlarımızı dosdoğru, devamlı ve huşu içinde yani bilinçli olarak kılabiliyormuyuz?
Yoksa, namazlarınızı savsaklayıp ihmal ediyor yada adet yerini bulsun diye, sadece üzerinize bir borç olduğu için mi kılıyoruz?
Niçin namaz kıldığımızın, namazda neler söylediğinizin, Allah'a hangi konularda söz verdiğinizin farkında mıyız?
Zoru başarmak ve gaflet zincirini atmak istemiyormuyuz?
Düşünüyor muyuz Resulullah efendimizin namaz kılarken ki duygularını…
Düşünüyormuyuz Namazla huzura ereceğimize ve buna inanıyormuyuz?
Namazla Allah’a yakın olacağımızı,ona biliyormuyuz?”
Bir adam, Resülullah (S.a.v)'a: "Allah, kullarına kaç vakit namazı farz kıldı?" diye sordu.
Efendimiz;
"Allah, kullarına beş vakit namazı farz kıldı" diye cevap verdi.
Adam tekrar sordu:"Bunlardan önce veya sonra başka bir şey var mı?"
"Allah kullarına beş vakti -farz kıldı. " dedi efendimiz.
Bu cevap üzerine adam, bunlar üzerine hiçbir ilavede bulunmayacağına, onlardan herhangi bir eksiltme de yapmayacağına dair yemin etti.
Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm):"Bu adam sözünde durursa mutlaka cennete girecektir!" buyurdu."
Evet,değerli Gönüldaşlarım!
İşte Resulullah Efendimizin (S.a.v) dedikleri budur.
İnsanları bana ibadet etsinler diye yarattım diyen Yüce Mevlamıza her zaman daha yakın olmayı istemeliyiz.
Efendim ben inanıyorum…Efendim ben namaz kılamasamda inancımı yaşıyorum,benim kalbim temiz diyerek kendimizi kandırmamalıyız.
Özümüze dönmeliyiz…
Huzur ondadr…
Huzur İslam’dadır.
Kur'an'ın tanımladığı, Allah Resulü ve ashabının kıldığı namazlara yaklaşmak umuduyla……